Blue Monday

Bas

Benefiet concert door Blue Monday. Pink Floyd Style. Hiervoor mocht ik het ontwerp verzinnen, programmeren en operaten.

Blue Monday is een symfonische rockband die is opgericht in de jaren 80. En dat hoor je. Een band met enerzijds veel kilometers op de teller door muzikanten die al tientallen jaren samenspelen, anderzijds de laatste jaren aangevuld met vers bloed aan nieuwe en energieke muzikanten. De 9-koppige formatie bespeelt drums, bas, 2x gitaar, toetsen, percussie, saxofoon en heeft een 4-stemmig zangfront.

Het repertoire waar Blue Monday bekend mee is geworden is dat van Pink Floyd, pioneers van de symfonische rock. Met dit repertoire heeft de formatie een grote schare fans opgebouwd en verkoopt zij al jarenlang theaterconcerten uit. De band neemt je mee op a trip down memory lane in beeld en geluid, zoals alleen Pink Floyd dat ook deed. Bekende en minder bekende klassiekers komen voorbij, zoals The Wall, Wish You Were Here, Money en Comfortably Numb.

Sinds enige jaren heeft Blue Monday haar symfonische horizon verbreed. Je vindt de formatie steeds meer op de diverse poppodia en festivals rondom Utrecht, alwaar de band bekende en bijna vergeten symfonische rockclassics vertolkt. Zowel seventies klassiekers van Deep Purple, Alan Parsons Project, Supertramp en Kayak als eighties hits van Toto, Bon Jovi en Phil Collins komen voorbij.

Een optreden van Blue Monday is een must voor iedere symfonische rockliefhebber met een nostalgisch hart.

Lichtontwerp: Bas (shuttrr.nl)
Lichtoperator: Bas (shuttrr.nl
Band: Blue Monday’s
Geluid: Michael