Bureau Houten

Bas

Na het succes van Hartje Houten twee jaar geleden brachten Aan de Slinger en stichting Jazz Houten in december 2017 een nieuwe kerstproductie op de planken. Maar liefst 80 amateurkunstenaars en vijf jonge professionele makers werkten er aan mee. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Big Band Houten, diverse theatergezelschappen, Shine, het Houtens Muziek Collectief en Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Een podium vol Houtens talent!

Openings act

Educatief project
De voorstelling Bureau Houten is het resultaat van een vier maanden durend multidisciplinair educatief project in de gemeente Houten en omstreken. Verscheidene amateurkunstenaars uit verschillende disciplines (musici, spelers, dansers en zangers) worden bij het project betrokken. Zij krijgen de kans om binnen dit project met elkaar een eigentijdse kerstproductie op de planken te zetten.

Hang jongeren

De deelnemers volgden een intensief traject van kennismaking en aftasting d.m.v. wekelijkse repetities (18 weken) met het eigen gezelschap, ensemble repetities (zeven maal) tot en met de generale repetitie en de daadwerkelijke uitvoering (zes maal). Tijdens de productie smolten alle afzonderlijke kunstdisciplines samen tot één groot geheel.

Voor deze voorstelling werd een speciale spelersgroep samengesteld. Amateurtoneelspelers deden auditie voor een van de rollen in het stuk.

Artistiek leider & regisseur: Mayon van der Klei
Assistent regisseur: Robi van Geenhoven
Schrijvers: Rineke Roosenboom & Sander Buesink
Muzikaal leider & dirigent: Diederik Ruisch
Arrangementen: Sebastian Ohm
Scenografie en lichtontwerp: Tim Vermeulen (SIDF.eu)
Operator: Bas (shuttrr.nl)
Geluid: Quinten (Cambrain studios)
Choreografie/dans: Tushar Changoer
Koor o.l.v. Emily van Orsouw
Productieleiding: Marieke Wiersma